MedicPlek – een gebruiksvriendelijk en compleet platform
Dashboard MedicPlek

Zoals MedicPlek is er niet één

MedicPlek is een uniek platform. Uniek in de gebruiksvriendelijkheid en het feit dat de gebruiker echt centraal wordt gesteld. Maar, wat het met name bijzonder maakt is dat bij MedicPlek de nadruk ligt op samenwerken, kennis delen en verbinden. Dit met zowel je directe collega's als met collega's bij andere praktijken, organisaties en communities. 

Bovenop de basisfuncties van een sociaal in- en extranet biedt MedicPlek ook een reeks modules die betrokkenheid bevorderen, zoals rolgebonden onboardingprogramma’s, social learning en medewerkerparticipatie.

Slimme en veilige mix van top-down en sociaal

MedicPlek verandert de werkwijze van praktijken en organisaties: de manier van samenwerken, kennis delen en het betrekken van medewerkers. Het combineert de kracht van sociaal intranet, chat, top-down communicatie en toegang voor externen in bijvoorbeeld projectgroepen. Veiligheid en gebruiksgemak staat hierbij centraal. MedicPlek werkt net zo makkelijk als Google, LinkedIn of WhatsApp, met soepele chat, een supersnelle zoekfunctie, @mentions, embedded video’s en reacties-op-reacties. Alles simpel en snel, uiteraard ook in volledig functionele mobiele apps. 

Iedere zorgtak heeft een eigen platform, met toegespitste informatie en communicatie. Daarnaast is er de MedicPlek community. Hierin kun je ook contact leggen en samenwerken met zorgmedewerkers uit andere zorgtakken, bijvoorbeeld om af te stemmen over een gezamenlijke patiënt.

Community MedicPlek

Het grote voordeel van de

MedicPlek-community

Je kunt met MedicPlek niet alleen kennis delen en communiceren met je directe collega's, maar ook met externe collega's (uit andere zorgtakken) en bedrijven via het MedicPlek community platform. In dit platform komen de verschillende zorgtakken bij elkaar zodat je, nu eindelijk, op een makkelijke manier met elkaar kan samenwerken, kennisdelen en informatie kan ophalen met iemand uit een andere zorgtak. Op deze manier loopt al jouw interne en externe communicatie met één gebruikersnaam en wachtwoord. Makkelijk toch?

Het platform ziet er overzichtelijk uit

Functionaliteiten MedicPlek

Handige functionaliteiten

MedicPlek biedt vier functionaliteiten die vrijwel alle andere communicatiemiddelen overbodig maken.
Dit communicatie-, documentatie-, informatie- en nieuwsplatform biedt u oplossingen voor appverkeer, e-mail, intranet en extranet binnen uw praktijk/organisatie.
Extra Modules MedicPlek 2

Optionele extra modules

Bovenop de functionaliteiten die het sociaal intranet en extranet biedt, heb je bij MedicPlek de keuze uit een aantal modules. Modules ontwikkelt in samenwerking met partners naar aanleiding van veelvuldige gesprekken met klanten.


Omdat niet iedere praktijk of organisatie dezelfde behoeftes heeft, kun je hier bij ons voor kiezen en betaal je alleen voor wat je gebruikt. 

Je (patiënt)gegevens

 zijn veilig🔒!


MedicPlek wordt gehost in Nederland, volledig buiten bereik van de Patriot Act. Ook voldoet het platform aan alle veiligheidseisen. Daarnaast nemen we je werk uit handen, door bijvoorbeeld regelmatig een Data Protection Impact Assessment (DPIA) te doen.

Privacy- en databeveiliging is belangrijk binnen de zorg- en welzijnssector. Wij garanderen een veilig gebruik door: 

  • Hosting op Nederlandse servers met ISO27001 en NEN7510          certificering 
  • Plek is zelf ISO-27001 gecertificeerd 
  • PEN-test op Plek omgeving om privacy van gebruikers te garanderen 
  • Maandelijkse release update

Gegarandeerd de laatste ontwikkelingen en veiligheidseisen

MedicPlek is onderdeel van een samenwerking met Plek (plek.co). Veel grote en kleine bedrijven, waaronder de Telegraaf Media Groep, KPMG, Bruynzeel, de Rijksoverheid en diverse gemeenten en zorginstellingen, maken gebruik van Plek als sociaal intranet, community-platform of samenwerkplek voor teams. 

Speciaal voor zorgprofessionals is voortgeborduurd op de bestaande software, waaruit MedicPlek is ontstaan. We blijven bij MedicPlek door ontwikkelen. Hierdoor kan MedicPlek haar gebruikers garanderen dat het platform voorziet in de laatste technologische ontwikkelingen en veiligheidseisen.MedicPlek: een gebruiksvriendelijk en compleet platform

Start of word lid van groepen, informeer en reageer, organiseer evenementen of leg een kennisbank aan. Nodig mensen (van buiten de organisatie) veilig uit voor specifieke (project)groepen. Deel gemakkelijk je documenten, contentpagina’s en andere bestanden - én vind ze razendsnel terug met de full-text zoekmachine. Met versiebeheer, tags, taxonomieën en rolgebonden contentrechten is MedicPlek een echt CMS. Werk je met MedicPlek, dan zijn vrijwel alle andere communicatiemiddelen overbodig!

Waarin is MedicPlek anders?

Gebruiksvriendelijk platform, waarop de gebruiker centraal staat.
Gebouwd met de laatste technologie, maandelijkse releases en native apps.

Snel live door middel van een bewezen implementatieprogramma.

Bewezen succes: een hoge participatiegraad en trouwe klanten (slechts 2% verloop per jaar).

Welke MedicPlek oplossing past bij jou?

Beeldmerk MedicPlek

MedicPlek sociaal intranet

- Efficiënt communiceren met eigen medewerkers en collega's.
- Communiceren met collega's buiten je eigen praktijk en/of organisaties uit de beroepsgroep (sociaal extranet).
- Effectief beheren van en samenwerken in documenten.  
- Inzicht en overzicht in werkzaamheden/taken.
- Veilig bestanden delen.
- Taken geven en delegeren.
- Binnen drie werkdagen live!
MedicPlek platform op maat

Platform op maat

Functionaliteiten en modules gelijk aan MedicPlek en:

- Voor grote organisaties (100 gebruikers of meer) of organisaties die de ambitie hebben te groeien.
- Platform in de eigen huisstijl.
- Koppelingen met externe programma's mogelijk.
- Begeleiding van MedicPlek bij implementatie binnen organisatie.


MedicPlek logo

MedicPlek in het kort

Jouw werk makkelijker, leuker en veiliger maken, dat is ons doel. Wij streven ernaar ons platform zo in te richten dat jij je dag kunt beginnen en eindigen met jouw MedicPlek. Slechts één platform voor al je digitale werkzaamheden en virtuele contacten. 

Dit doen wij onder andere door:

  • de nadruk te leggen op een hoge gebruiksvriendelijkheid; 
  • te voldoen aan alle veiligheidseisen;
  • 24/7 bereikbaarheid;
  • de gebruikersfunctionaliteiten van de mobiele app zijn gelijk te aan de desktop. 
MedicPlek demo

Zie MedicPlek in actie

Direct toegang tot de live demo!

Ervaringen van onze klanten

‘MedicPlek geeft rust en duidelijkheid. Je bent altijd op de hoogte zonder een overkill aan informatie.’


Rutger Sonneveld
Rutger Sonneveld - eigenaar van Sonneveld Zorgadvies
“De start van MedicPlek was ook de start van de samenwerking tussen Pharmeon en het platform. We zijn hier ontzettend blij mee."


Vincent Frederiks
Vincent Frederiks- Product Owner Pharmeon
‘Door te communiceren en documenteren via/op MedicPlek kunnen zorgpraktijken de privacy van patiënten, medewerkers en verwijzers waarborgen.’
Maarten van der Hoek
Maarten van der Hoek, directeur/ eigenaar W.T. Group