MedicPlek sociaal intranet speciaal voor zorgmedewerkers
MedicPlek_achtergrond_donker

Sociaal intranet module

Vergroot de verbinding, betrokkenheid en productiviteit in jouw zorgorganisatie met MedicPlek Sociaal intranet. Hiermee verbeter je gericht de onderlinge communicatie en kennis en  daarmee ook gelijk de medewerkerservaring.

MedicPlek_Sociaal_intranet

Sociaal intranet van MedicPlek

MedicPlek_overzicht_sociaal_intranet

Alles op één overzichtelijke plek

Verouderde communicatievormen worden vervangen door MedicPlek! MedicPlek Sociaal intranet zorgt ervoor dat je maar één platform nodig hebt. Het vervangt alle verschillende interne kanalen en systemen binnen de zorgorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, WhatsAppgroepen, nieuwsbrieven, memo's en posters. 

Wat krijg je dan? Alle benodigde informatie die je nodig hebt op één overzichtelijke plek samengebracht. Van chat tot tijdlijn, groepen, agenda, evenementen, taken, kanalen voor grootschalige communicatie, snelkoppelingen, een slimme zoekfunctie, notificaties, out-of-office tot documentbeheer, formulieren en meer.

MedicPlek is ook uit te breiden. Het is mogelijk om via Single Sign-On in te loggen of een koppeling te maken met bijvoorbeeld Office 365. Benieuwd naar de extra mogelijkheden? Lees meer over de mogelijkheden van koppelingen en integraties.

Overzicht van de documentatie optie binnen MedicPlek

Efficiënte documentatie

MedicPlek Sociaal intranet stimuleert kennisdeling met collega’s en zorgt ervoor dat afdelingen en teams minder langs elkaar heen werken. Met MedicPlek gaat informatiebeheer en kennisdeling moeiteloos. Ongeacht of het nu gaat om documenten, handboeken, artikelen of protocollen.
Hierdoor is essentiële informatie binnen handbereik voor het gehele team. Een van de voordelen is dat je altijd werkt met de nieuwste versie van een document, waardoor oude versies niet per abuis rond kunnen gaan. Dit zorgt niet alleen voor efficiëntie binnen het team, maar waarborgt ook de nauwkeurigheid en actualiteit van de informatie die wordt gedeeld en gebruikt.
Daarnaast kun je gemakkelijk informatie over een bepaald onderwerp zoeken of juist jouw expertise delen. MedicPlek Sociaal intranet biedt iedereen binnen de zorgorganisatie een laagdrempelige manier om zijn of haar kennis en documenten te delen.

Kortom, MedicPlek stroomlijnt het informatiebeheerproces, waardoor jouw team effectiever en productiever kan samenwerken en altijd beschikt over de meest actuele en relevante informatie.

MedicPlek betrokkenheidsmodule
Samenwerken in groepen

MedicPlek Sociaal intranet maakt het gemakkelijk om te werken in groepen (bijv. team, projectgroep, locatie, functiegroep of afdeling). Hierin werk je samen en deel je kennis. 


Door deze groepen stem je gemakkelijk af via berichten op de tijdlijn of de chat en deel je informatie, documenten en kennis met een specifieke groep interne en/of juist externe mensen. Je brengt collega's en stakeholders samen, kan er gezamenlijk worden gewerkt aan projecten, start of neemt deel aan discussies of gaat de diepte in bij een (medisch) vraagstuk. 


Ideaal voor zorggroepen, ketens, praktijken, zorgteams, ambulante zorgteams, afdelingen, projectgroepen, opleiders, verenigingen, leveranciers, partners, etc. 

MedicPlek is persoonlijk

Persoonlijk

Dankzij het gelaagde model van MedicPlek is alle informatie voor de eindgebruiker persoonlijk en relevant. Hierdoor heb je geen ruis meer en mis je nooit belangrijke informatie.


Met MedicPlek heeft elke zorgmedewerker een persoonlijke homepage (dashboard). Je ziet gemakkelijk berichten die direct naar jou zijn verstuurd, de groepen die jij hebt aangemaakt of waar je lid van bent, welke (openbare) gesprekken trending zijn en het laatste nieuws binnen de organisatie. Leuke nieuwtjes, zoals de verjaardag van een collega of de komst van een nieuwe medewerker, staan overzichtelijk in jouw tijdlijn. Bovendien kun je eenvoudig chatten met collega’s, zowel 1-op-1 als in groepen.


Op MedicPlek kun je notificaties naar eigen wens instellen. Hierdoor mis je niets en word je niet overladen met irrelevante meldingen.

Altijd en overal bereikbaar

Bereik en verbind iedereen met één app. MedicPlek is altijd en overal bereikbaar, waar en wanneer je maar wilt. Achter je bureau, in de behandelkamer, thuis en onderweg.  
Iedereen kiest zelf hoe en wanneer ze verbonden willen zijn. Dit kan via de  computer, laptop, tablet en smartphone. Met de gratis MedicPlek app is het intranet altijd beschikbaar op het moment dat het voor jou relevant is. Waar en wanneer dat ook is en ben je niet afhankelijk van tijd, locatie en apparaat.

Onze krachtige apps zijn helemaal 'native' en zijn beschikbaar voor zowel iOS als Android.

MedicPlek_gemakkelijk_te_gebruiken

Eenvoudig en laagdrempelig


Bij MedicPlek staat de gebruiker écht centraal.

Daarom is het voor ons belangrijk dat je eenvoudig kunt samenwerken waar je ook bent. Niet alleen de functies binnen ons sociaal intranet zijn belangrijk, maar juist ook de eenvoudige werkwijze van ons platform.

MedicPlek Sociaal intranet werkt net zo gemakkelijk en intuïtief als andere social media kanalen, zoals LinkedIn, Facebook en Instagram.


MedicPlek meer dan alleen sociaal intranet

Van sociaal intranet tot 

complete medewerkerservaring

 Een goede medewerkerservaring is essentieel voor samenhang, betrokkenheid en productiviteit. Met het Sociaal intranet van MedicPlek kunnen leidinggevenden, communicatie, HR en IT samenwerken om een duidelijke en waardevolle ervaring te bieden aan alle medewerkers.

Vul jullie sociale intranet gericht aan tot een complete, naadloze medewerkerservaring. Ontdek de mogelijkheden van MedicPlek en breng jouw zorgorganisatie naar een nieuw niveau.

MedicPlek biedt zowel standaard- als maatwerkopties. Hierdoor kan het intranet worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie. 

MedicPlek_evenement

Evenementen

Ook heel handig in MedicPlek Sociaal intranet is het eenvoudig creëren van evenementen voor specifieke groepen binnen jouw organisatie of voor de gehele bedrijfsstructuur. Deel informatie over jouw evenement, zoals de locatie, online link, relevante documentatie, of start zelfs een discussie om de betrokkenheid te vergroten. 

Met functionaliteiten zoals het aanvragen van een RSVP, kun je deelnemers vragen om hun aanwezigheid te bevestigen en je kunt ook instellen hoeveel personen bij het evenement aanwezig mogen zijn. Het delen van het evenement of het uitnodigen van mensen is eenvoudig en efficiënt, waardoor je naadloos kunt communiceren en deelnemers kunt betrekken bij de georganiseerde activiteiten. Of het nu gaat om informatieve sessies, teambuilding-evenementen of belangrijke bedrijfsbijeenkomsten, met deze functie wordt het plannen en coördineren van evenementen binnen jouw organisatie een gestroomlijnde en interactieve ervaring.

Slimme koppelingen met MedicPlek

Koppelingen en integraties

MedicPlek biedt de mogelijkheid om slimme koppelingen te maken. De kans dat jouw zorgorganisatie met verschillende bedrijfsapplicaties werkt, is namelijk groot. MedicPlek integreert gemakkelijk en naadloos verschillende platforms, applicaties en standaardsoftware. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Microsoft 365, Active Directory, Google, AFAS, Visma, ERP-systemen, Roostersoftware, HR-systemen en de salarisadministratie. MedicPlek is het knooppunt dat deze systemen met elkaar verbindt. Zo hebben medewerkers direct vanuit het sociaal intranet toegang tot alle applicaties die zij nodig kunnen hebben tijdens hun werkdag.

Met MedicPlek API koppel jij MedicPlek ook aan je eigen website en systemen.
Via Zapier kan je informatie uitwisselen tussen MedicPlek intranet en honderden applicaties.

En zelfs met alle integraties en koppelingen, is MedicPlek nog steeds eenvoudig en laagdrempelig in gebruik!

Functionaliteiten MedicPlek sociaal intranet

Dashboard

Wanneer je MedicPlek opent kom je op het dashboard. Hier lees je het laatste nieuws, recent geplaatste berichten in groepen die je volgt, mededelingen, wijzigingen in protocollen en kalenderitems. In één oogopslag zie je wat er binnen de organisatie speelt.

Groepen

MedicPlek Sociaal intranet bestaat o.a. uit groepen, waarin je kennis deelt, samenwerkt en informatie ophaalt. Breng de juiste collega’s samen, plaats een nieuwtje, deel bestanden, start een discussie of reageer op berichten van elkaar. 

Notificaties

Een andere functionaliteit is het versturen van pushnotificaties, bijv. als je een belangrijk bericht onder de aandacht wilt brengen. Ook ontvang je notificaties op mobiel en/of mail als er een like of reactie op jouw geplaatste post is. Zo ben je altijd bij.

Single sign-on

Je wilt zo min mogelijk drempels als je het sociaal intranet gaat gebruiken, maar uiteraard moet alles wel veilig zijn. Met single sign-on is telkens opnieuw inloggen verleden tijd. D.m.v. SSO log je één keer in bij meerdere applicaties.

Kanalen

Het nieuws binnen jouw organisatie wordt gedeeld in een kanaal, waardoor je iedere medeweker in één keer bereikt. Zo zijn de medewerkers altijd op de hoogte van het laatste organisatienieuws dat iedereen moet weten.  

Zoekfunctie

Er is een uitgebreide algemene zoekfunctie waarmee je snel door het gehele platform zoekt. Daarnaast kun je ook zoeken binnen de verschillende menu-onderdelen of groepen.

Collega's

Wie werken er eigenlijk allemaal binnen jouw organisatie? Wat is hun specialisatie? Hoe en wanneer kun je ze het makkelijkste bereiken? Met het smoelenboek vind je alle informatie over je collega’s.

Kalender

Welke activiteiten en evenementen worden er allemaal binnen jouw organisatie georganiseerd? In de kalender vind je alle items terug.

Formulieren & polls

Een formulier kan verschillende handige functies hebben om de organisatie te verbeteren. Denk hierbij aan het indienen van verzoeken of het vragen van je mening.

Gebruik MedicPlek:

 •  Als sociaal intranet
 •  Als communityplatform
 •  Voor kennisdeling
 •  Voor crisiscommunicatie
 •  Voor meer betrokken medewerkers of leden
 •  Als vervanging van het vele mailverkeer
 •  Als je veel tijd wilt besparen
 •  Om versnipperde communicatie tegen te gaan 
 •  Om medewerkers productiever te maken
 •  Als onboardingstool voor nieuwe medewerkers
 •  Om meningen van medewerkers te peilen            
 •  Om efficiënter en overzichtelijker te werken 

MedicPlek helpt je graag!

Support

Elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur: goed online bereikbaar én via 0183 - 51 41 45

Training

MedicPlek gemakkelijk implementeren met een beproeft succesvol implementatietraject

Succesprogramma

Samen met  onze MedicPlek Klant succesmanagers maak je een succes van jouw sociaal intranet

Kennisbank
Uitgebreide kennisbank die altijd bereikbaar is om je te helpen bij vragen

MedicPlek is veilig

Jouw communicatie en documentatie zijn veilig!

MedicPlek wordt gehost in Nederland, volledig buiten bereik van de Patriot Act.
Ook voldoet het platform aan alle veiligheidseisen. Daarnaast nemen we je werk uit handen, door bijvoorbeeld regelmatig een Data Protection Impact Assessment (DPIA) te doen. Privacy- en databeveiliging is belangrijk binnen de zorg- en welzijnssector.

Wij garanderen een veilig gebruik door:

 • Hosting op Nederlandse servers met ISO27001 en NEN7510 certificering
 •  Plek is zelf ISO-27001 gecertificeerd
 •  PEN-test op Plek omgeving om privacy van gebruikers te garanderen
 •  Maandelijkse release update

  Kies je voor MedicPlek, dan ben je altijd veilig en up-to-date!

Wat is het verschil tussen een traditioneel en een sociaal intranet?

 Een traditioneel intranet is vaak vanuit één afdeling gestuurde communicatie (éénrichtingsverkeer en vaak ook nog eens top-down) waar er geen of weinig ruimte is voor medewerkers om op een toegankelijke manier te communiceren en informatie te delen.


Een sociaal intranet biedt medewerkers van alle afdelingen op een laagdrempelige en interactieve manier de mogelijkheid om informatie en kennis te delen. Dit verbetert de samenwerking en verbinding tussen medewerkers en maakt het platform interactief en persoonlijk. De nieuwste generatie sociaal intranet bieden meer dan alleen een interactief platform voor interne communicatie. Het zijn platformen, zoals MedicPlek, die zich richten op het verbeteren van de medewerkerservaring en bevatten bijvoorbeeld ook medewerker onboarding en tools om inzicht te krijgen wat er speelt binnen de organisatie.

Dus een goed sociaal intranet is essentieel voor een zorgorganisatie om de samenwerking en verbinding tussen collega's en verschillende afdelingen te verbeteren.

MedicPlek Sociaal intranet is ontworpen als de digitale basis van jouw werkvloer en is dé oplossing 
voor zorgorganisaties die streven naar verbeterde interne en externe communicatie.