Blog Mondfotografie: AVG ook voor uw mondfoto’s !
Blog Mondfotografie: AVG ook voor uw mondfoto’s !
05 maart 2018 

Blog Mondfotografie: AVG ook voor uw mondfoto’s !

Door de nieuwe wetgeving op het gebied van persoonsgegevens en privacy (AVG) worden de eisen per 25 mei a.s. strenger voor iedereen die zorg aanbiedt. De gegevens van uw patiënt zullen nog beter “beveiligd” moeten worden en dat moet aangetoond kunnen worden.

Dit geldt ook voor de foto’s die u maakt van uw patiënt; zonder toestemming van de patiënt horen deze in het pand te blijven en alleen met goedkeuring mogen ze veilig verstuurd worden naar een collega, kaakchirurg of technieker.

Dental Plek is een partij die o.a. mondzorgprofessionals voorziet van een gebruiksvriendelijk (Cloud) platform waarop alle communicatie-, documentatie- en informatiestromen veilig samenkomen, zoals de nieuwe wetgeving dat eist. Hiermee kunnen foto’s en patiëntgegevens dus veilig verstuurd worden.

Verder is het belangrijk om met een vast protocol te werken dat elk teamlid kent en informeer de patiënt vooraf over het nut van de foto’s en wat er mee gedaan gaat worden.

In mijn workshop Mondfotografie geef ik ruim aandacht aan deze zaken: protocol, privacy, teamoverleg, opslag foto’s, etc. Daarnaast natuurlijk aandacht voor de camera, werken met spiegel en contrastors, ergonomie en uniformiteit.

KRT- en KRM-punten en nazorg na 2 maanden maken deze workshop compleet.

Henk Buteijn

06 – 20099255 / info@mondfotografie.com

Over de schrijver
Reactie plaatsen