DentalPlek breidt uit naar andere zorgtakken
DentalPlek breidt uit naar andere zorgtakken
12 januari 2021 

DentalPlek breidt uit naar andere zorgtakken

Het jaar is voor Guus Vreeswijk – directeur en eigenaar van MedicPlek – goed begonnen. Zijn communicatie- en informatieplatform, voorheen alleen beschikbaar voor de mondzorgprofessional (DentalPlek), is na veel vraag vanuit de markt uitgebreid naar andere zorgtakken. Ook huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en gezondheidscentra hebben nu hun eigen platform. Daarnaast is er de Medic-community waarin de gebruikers van de verschillende platformen elkaar vinden. 

In gesprek met Guus Vreeswijk

Behoefte aan eenduidigheid in communicatie en documentatie
“MedicPlek richt zich met haar dienstverlening op de communicatie tussen zorgverleners – mondzorg, huisartsen, fysio, apothekers en gezondheidscentra – onderling. MedicPlek is een gebruiksvriendelijk en veilig platform voor communicatie- en documentatiestromen.
Tot een maand geleden was het platform er alleen nog voor de mondzorgprofessionals (DentalPlek). Uit gesprekken met andere zorgtakken bleek ook daar de behoefte aan een platform met de functionaliteiten van DentalPlek groot. Die behoefte is sinds de coronacrisis alleen maar gegroeid, gezien de grote behoefte aan (het delen van) informatie. Hier werden en worden door praktijken veel verschillende tools voor gebruikt, zoals e-mail, Whatsapp en telefonie. De diversiteit veroorzaakt onduidelijkheid en ruis. Van de mondzorgprofessionals kregen we terug dat ze erg blij zijn met DentalPlek, omdat nu álle communicatie via het platform verloopt. Ik had al plannen om ‘op termijn’ uit te breiden naar andere zorgtakken, maar door de grote behoefte is dit versneld.”

Iedere zorgtak heeft een eigen platform
“Iedere zorgtak heeft een eigen platform, met toegespitste informatie en communicatie. Naast DentalPlek is er nu ook HuisartsPlek, Fysioplek, ApotheekPlek en GezondheidscentrumPlek. De platformen staan los van elkaar, maar zijn gebundeld door de overkoepelende parapluorganisatie MedicPlek. Voor de gebruikers van het platform dat het eerst bestond, DentalPlek, verandert er dus in principe niets. De enige verandering is dat alle gebruikers nu óók toegang hebben tot de Medic-community.”

Platform op maat voor grote organisaties
“Speciaal voor grote organisaties (100 medewerkers of meer of organisaties met de ambitie te groeien) maken we een platform op maat. De functionaliteiten en modules zijn gelijk aan die van MedicPlek, maar alles is gegoten in de eigen huisstijl. Daarnaast zijn er koppelingen mogelijk met wel 750 externe programma’s, zoals Office365, SharePoint, OneDrive, AFAS en Google Drive. Om ervoor te zorgen dat MedicPlek zo snel mogelijk helemaal in de organisatie is geïntrigeerd, helpen we organisaties bij de implementatie.”

Samenwerkingen tussen zorgverleners uit alle zorgtakken ontstaan in de Medic-community
“Een goede samenwerking tussen verschillende zorgverleners is van groot belang voor de kwaliteit van de zorg. Je ziet daarom ook steeds meer gezondheidscentra ontstaan. Om ervoor te zorgen dat alle zorgverleners die gebruiken maken van de verschillende platformen elkaar, maar ook zorgbedrijven kunnen vinden én samen kunnen werken, is er de Medic-community. Hierin kunnen zorgverleners bijvoorbeeld deelnemen aan alumnigroepen om kennis te delen en/of vraagstukken voor te leggen.”

Nieuwe website: www.medicplek.nl
“Met de uitbreiding naar andere zorgtakken kon een nieuwe website niet achterblijven. Ik ben erg trots op het resultaat. De website geeft een heldere uitleg over de functionaliteiten van de platformen en vertelt wat MedicPlek anders maakt dan andere communicatie- en documentatieplatformen. Ook vind je informatie over hoe wij de veiligheid van de gegevens van onze gebruikers kunnen garanderen en kun je een demo aanvragen. Neem gerust een kijkje!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen