Samenwerking Dental Plek en W.T. Privacy
Samenwerking Dental Plek en W.T. Privacy
14 juni 2018 
in AVG

Samenwerking Dental Plek en W.T. Privacy

De ambitieuze en innovatieve bedrijven Dental Plek en W.T. Privacy zijn per 1 mei 2018 een samenwerking aan gegaan. De twee bedrijven welke werkzaam zijn in de dentale markt streven naar één gemeenschappelijk doel, de mondzorgprofessional volledig volgens de laatste wet en regelgeving (Avg) te laten werken.

De directe aanleiding voor de samenwerking is dat gemeenschappelijke klanten en de markt een professionaliseringsslag willen slaan op het gebied van IT en de manier van communiceren en documenteren binnen de mondzorgpraktijk. Men is het overzicht kwijt in de wirwar van IT-adviezen,   communicatiekanalen en de veiligheid hiervan. Praktijken zien de urgentie i.v.m. de AVG wetgeving per 25 mei 2018 jl.

W.T. Privacy is gespecialiseerd in IT oplossingen binnen de praktijk. Door middel van een IT-scan, een webtool voor AVG support, diverse eigen workshops zoals de ‘Security-Awareness’ en persoonlijke ondersteuning. Zelfs het melden van een datalek kan uit handen genomen worden en indien nodig zijn zij als Functionaris Gegevensbescherming beschikbaar.

Maarten van der Hoek: Directeur/ eigenaar W.T. Group:
“Alle WT bedrijven hebben beveiliging al jaren hoog in het vaandel staan en juist met alle privacy vraagstukken van vandaag de dag is dat een kritisch iets! Helaas liepen wij er juist in de mondzorg tegenaan dat een goede beveiliging veel compromissen van de gebruikers vraagt. Met Dental Plek hoeft een mondzorgpraktijk geen compromissen te sluiten.”

Het online platform van Dental Plek zorgt ervoor dat mondzorgpraktijken de privacy voor patiënten, medewerkers en verwijzers kan waarborgen bij de interne en externe communicatie en documentatie van de praktijk. Hieronder valt ook het gebruiksvriendelijk veilig versturen van documenten en dossiers waar vandaag de dag veel vraag naar is.

Guus Vreeswijk, Directeur/ eigenaar Dental Plek:
“De Cloudoplossing van Dental Plek is volledig AVG proof, echter is het wel belangrijk dat een computernetwerk en de -systemen binnen een praktijk voldoen om deze veiligheid te waarborgen.
De ICT oplossingen en de capaciteiten van W.T. International en W.T. Privacy sluiten hier goed bij aan zodat er een totaaloplossing naar de praktijk kan worden gerealiseerd.”

Samengevat komt de samenwerking erop neer, dat beide partijen gaan doen waar ze goed in zijn.
Dental Plek gaat zorgen voor een veilige plek om te communiceren, documenteren en taken beheren, terwijl W.T. Privacy zorgt voor de technische zaken, het begeleiden en trainen van mondzorgpraktijken. Dit alles zodat een praktijk volledig volgens de AVG wetgeving werkt.

Over Dental Plek
Dental Plek is hét online platform voor een mondzorgpraktijk en biedt een makkelijke en veilige omgeving voor alle interne en externe communicatie- en documentatiestromen waaronder het opslaan van protocollen en versturen van documenten of foto’s.
Het is een centrale plek waar iedereen in de praktijk zijn of haar taken gemakkelijk beheert en (apparaat) onderhoud overzichtelijk weergeeft.

Dental Plek maakt het werk binnen een mondzorgpraktijk overzichtelijker, leuker, veiliger en het voldoet aan de meest actuele wetgeving. Onmisbaar binnen een praktijk!

Over W.T. Privacy
W.T. Privacy is samen met o.a. W.T. International een onderdeel van de W.T.  Group en helpt al vele jaren mondzorgpraktijken met passende oplossingen voor IT uitdagingen. Specialismen bestaan uit het installeren, onderhouden en innoveren van computernetwerken en -systemen.
Doormiddel van de speciaal samengestelde W.T. Privacy menukaart worden praktijken op een persoonlijke manier geholpen.

 

Gorinchem/ Capelle aan den IJssel, 14 juni 2018.

Namens directie                                                        Namens Directie
Dental Plek                                                                 W.T. Group BV
Guus Vreeswijk                                                          Maarten van der Hoek
Tel: 0183 – 514 145                                                    Tel: 010 -285 79 90
E-mail: Guus.vreeswijk@dentalplek.nl              E-mail: Maartenh@wtgroup.nl
www.dentalplek.nl                                                  
www.wtprivacy.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen